Finder julemanden den magiske julesæk? (3. søndag i advent)

Så er vi nået til tredje fortælling om julemandens magiske julesæk. Mon han finder det overhovedet?

3. søndag i advent.

Finder julemanden den magiske julesæk?

“Længe red Rudolf og jeg hvileløst rundt. Det føltes som om tiden stod stille, da Rudolfs næse pludselig lyste. Der var tegn på fare. Ganske rigtigt i horisonten skimtede jeg en snestorm. Den var med fuld kraft på vej over mod os. Jeg kiggede på Rudolf og i øjnene på det store dyr så jeg en skygge af frygt. Jeg besluttede derfor at ride mod det nærmeste bjerg, hvor jeg kunne se, at der var en hule i klippevæggen. Hurtigt red vi i læ for stormen, der i samme sekund kom bragede forbi.

Først dér gik det op for mig, at jeg havde nået det første legenden sagde: Der, hvor bjerget tystner, vil der i klippen op lysne……
Jeg tøjrede Rudolf og gik langsomt ind i den mørke grotte for at se efter sækken. Pludselig hørte jeg en lyd. Jeg kiggede op og sprang til side med et sæt. I loftet hang der tusindvis af flagermus og betragtede mig. Deres gule øjne lyste op, ligesom når lillemor har glemt at tage sine natbriller af, og lyset fra lampen giver dem et gulligt skær.

Henne i et mørkt hjørne fik jeg øje på en ulden genstand. Da jeg gik tættere på, kunne jeg se, det måtte være den magiske julesæk. Da jeg tog sækken op, begyndte den at lyse, som om den vidste, at jeg var Julemanden.
Som om det ikke var nok, så begyndte sækken lige pludselig at lette. Med høj fart fløj sækken ud af hulen med mig hængende bagefter. Jeg nåede kun lige akkurat at få fat i Rudolfs tøjler, inden vi med lynets hast susede ud af hulen. Underligt nok var det som om sækken kendte vejen. Hvor det før havde føltes som en uendelig rejse at nå frem, var vi nu allerede tilbage ved juleværkstedet.

Sækken begyndte snart at smide rundt med de endnu ikke pakkede julekasser i kanen, og inden længe lå sækken til vores store forbavselse helt fyldt op med gaver. Det blev den bedste juleaften, for efter jeg havde afleveret julegaverne til alle verdens artige børn, havde jeg tid til at nyde julenatten med alle nisserne og lillemors fantastiske risengrød.

Og det var legenden om den magiske julesæk”, sagde Julemanden smilende til Kastanje, der stadig sad med store øjne og lyttede smilende.

Julehistorien er skrevet af Ida Pape Thomsen, 13 år.

Skal du også have den magiske julesæk, så køb den lige her

Her kan du læse første afsnit af julehistorien

Her kan du læse andet afsnit af julehistorien