Julemandens magiske julesæk

Sammen med BagUp er Den Rare Julemand klar med fire fantastiske julehistorier om den magiske julesæk.

1. søndag i advent

Julemandens magiske julesæk

Morgensolen strejferede den grønlandske indlandsis, som reflekterede lyset videre ind ad vinduet til julemandens datter Kastanje, der lå trygt og godt under sin varme, uldne dyne.

Kun de små nisser med lange ører og røde huer susede rundt og gjorde klar til decembers start nede i værkstedet.
På hylderne i værkstedet lå der de fineste træpinde, finurlige legetøjshjul, det fineste, røde fløjlsstof, maling i alle farver og mange andre spændende ting, der bare ventede på at blive lavet om til de flotteste julegaver. I værelset ved siden af Kastanje lå Julemanden. Han sov stadig. Hans hvide, uldne skæg lå på den store mave, mens det taktfuldt fulgte maven op og ned, op og ned.

Den lille nisse Julius gik ind for at vække den tungt sovende julemand. Julius’ små hænder blev ved med at puffe til den bløde krop og til sidst åbnede Julemanden øjnene. Den lille nisse spurtede meget genert ud af værelset igen. Hele familien Jul kom langsomt tøffende ud og satte sig ved det gamle spisebord. “Vil du ikke hente kanelsukkeret på hylden inde i kammeret” spurgte Julemanden Kastanje “Jo jo, sagde den snart femårige pige, og gik ind i det store kammer. På den øverste hylde fik Kastanje øje på en stor, flot og meget spændende trækasse. Hurtigt hoppede hun op på en skammel og fik fat i den gamle, men meget tunge kasse og løb ud til sin Jullefar.
“Far, far, hvad er det?” sagde hun forventningsfuldt og kiggede med store øjne på sin endnu halvsovende far.
Det gav et sæt i Julemanden, og så snart han så den gamle kasse, lyste han pludselig helt op.
“Det, min pige, er Julemandens vigtigste hjælper“. Han åbnede forsigtigt den tunge kasse og trak en flot, gammel julesæk frem.

Julehistorien er skrevet af Ida Pape Thomsen, 13 år.

Skal du også have have fingerne i Den Rare Julemands magiske julesæk, så køb den lige her