Tryl julens magi fra blæk til sæk (4. søndag i advent)

Vi er så tæt på – det er snart juleaften og her får du og dine børn sidste og fjerde del af julehistorien om ‘Julemandens magiske julesæk’. Mon alt ender som det skal?

4. søndag i advent

De sidste 200 år har Julemanden brugt sin magiske julesæk og med lethed delt julepakker ud til alle de rare børn i hele verden. Traditionen tro har Julemandens datter Kastanje været i lære som julemandens hjælper.

Det var juleaftensdag 2015, alle sov stadig trygt i deres sommersøvn – undtagen Julius, der havde været tidligt oppe for at gøre Rudolf og de andre rensdyr klar til juleaften.

I Julemandens værksted, hvor alle børn sender deres juleønsker til, kom den lille Julius løbende i bare tæer hen over det kolde gulv, og spurtede ind på julemandens kammer for at vække Julemanden: ”DET ER JUL, DET ER JUL……” råbte lille Julius. 
Med det samme stod Julemanden op for at tage sit flotte, røde julemands tøj på. Og lidt efter kom også Kastanje ud fra sit kammer.

De spiste deres risengrød med kanel og en stor smørklat på, og begyndte at snakke om, hvilken by de skulle starte med at dele julegaver ud til i år. “Jeg synes, vi skal starte med mig,” sagde Kastanje drillende og kiggede afventende på sin far. “Ja ja, den er god med dig, men kan du nu gå ind og finde julesækken frem?”

Kastanje lyste op som et lille julelys og skyndte sig ind for at hente den gamle, tunge kasse. Hele december havde hun drømt om juleaften, dagen hvor hun endelig måtte finde Julemandens magiske julesæk frem. Hun rakte forsigtigt den tunge, fine kassen til sin far, og sammen begyndte de at sige den magiske juleremse:

Store store julesæk, tryl julens magi fra blæk til sæk. Lad alle verdens søde børn, få deres julegaver, du magisk fint dem laver!

Derpå rørte Julemanden kun lige ved sækken og vupti, så var alle gaver lavet, pakket med flotte gavebånd og læsset på julekanen. Kastanje og Julemanden satte sig op i kanen, dryssede det magiske flyvestøv fra nordlyset ud over Rudolf og de andre rensdyr, og så de fløj op i den stjerneklare nattehimmel.

Forsigtigt kravlede de ned i hver enkelt skorsten, spiste pebernødder og drak nisseøl, og lagde derefter julegaverne under de flot pyntede juletræer. Nu, hvor de havde den magiske julesæk, tog det kun én julenat at nå rundt til alle børn i hele verden.

Da de sent julenat var hjemme på Julemandens værksted igen, havde lillemor den dejlige risengrød klar på det flot pyntede julebord til alle Julemandens nissehjælpere. De spiste det hele rub som stub, mens de talte om alle de smukke juletræer og søde børn, de havde mødt. 
Efter julemaden gik de ind i den store nissesal for at pakke deres egne julegaver op og synge julesange. Men der var ikke noget, salen var tom. Alle havde store, måbende ansigter, og Kastanje begyndte straks at græde.

Men Julemanden foldede forsigtigt den magiske julesæk ud og det fineste juletræ kom til syne. Under træet lå hundredevis af flotte julegaver og de blev alle sammen enige om, at denne jul også var den bedste juleaften.

Julehistorien er skrevet af Ida Pape Thomsen, 13 år.

Skal du også have den magiske julesækså køb den lige her

Her kan du læse første afsnit af julehistorien

Her kan du læse andet afsnit af julehistorien

Her kan du læse tredje afsnit af julehistorien